У РАМКАХ НАЦІОНАЛЬНОГО МІСЯЦЯ КІБЕРБЕЗПЕКИ В УКРАЇНІ

 З 11 жовтня до 18 листопада 2021 року в рамках Національного Місяця кібербезпеки України  з метою формування національної свідомості, художньо-естетичної культури, креативного мислення школярів та студентів, реалізації їх творчого потенціалу в області нових інформаційних технологій та кібербезпеки  вперше в Україні проходить заочний конкурс «Кіберніндзя». Він покликаний реалізувати творчий потенціал, підвищити інтерес до безпечного користування інтернетом, а також стимулювати безпечне використання інформаційних технологій.

Учні 9-А класу Денис Сахно та Валерія Кулик вирішили також взяти участь у цьому конкурсі в номінації "Відеоролик на тему кібербезпеки". Діти прагнули показати плюси та мінуси віртуального життя, ділилися досвідом безпечної роботи в інтернеті. Ні для кого не секрет,  що  реальний світ все частіше переходить у режим онлайн, а там є загроза  матеріальної, моральної чи навіть фізичної шкоди. 

Колектив нашої школи працює над проблемою «Здоров’язберігаючі та здоров’ятворчі освітні технології. Від школи, що руйнує здоров’я, - до здоров’язберігаючого навчання!». Поняття здоров'я включає в  себе 5 основних складових, серед яких є  і психічне. Воно є не менш важливим, ніж фізичне здоров'я і потребує такої ж уваги.

 Надмірне перебування в мережі інтернет спричиняє втрату відчуття реальності, має  негативний вплив на психічний стан людини. Тому потрібно раціонально використовувати ґаджети, усвідомлюючи всі рівні небезпеки для нашого життя.

   




 

Немає коментарів:

Дописати коментар